Правителството на Колумбия уволни началника на полицията на страната Хенри Санабрия, седмици

...
Правителството на Колумбия уволни началника на полицията на страната Хенри Санабрия, седмици
Коментари Харесай

Полицейски началник използвал екзорсизъм в борбата с престъпността

Правителството на Колумбия уволни началника на полицията на страната Хенри Санабрия, седмици откакто набожният католик разкри, че е употребявал екзорсизъм и молебствия, с цел да се оправи с престъпността и да преследва наркобарони. Санабрия провокира скандал в средата на март, когато съобщи пред интервюиращ го, че той и други полицейски чиновници правят екзорсизъм, с цел да заловен наркотрафиканти.

Той се опълчи на абортите, които са законни в Колумбия - световна южноамериканска страна с католически обичаи, както и на потреблението на презервативи. По време на изявлението кабинетът му се оказа натоварен с разпятия, фигури на Дева Мария и други католически знаци.

" Оценявам усърдната работа на военачалник Хенри Санабрия " за колумбийската полиция, написа в Twitter левият президент Густаво Петро, без да дава детайлности за какво началникът е бил отхвърлен от поста си. Полицейски чиновник, който приказва при изискване за анонимност пред локална медия, съобщи, че Санабрия, който поема поста шеф през август 2022 година, е призовавал подчинените си да посещават религиозни ритуали.

Неотдавна Санабрия беше махленски в немарливост след плевел митинг против петролна компания, при който починаха двама души, а 78 чиновници на реда бяха държани като заложници в продължение на дни от протестиращите. Според държавен чиновник отстраняването на Санабрия не се основава " на тази интервенция " или на религиозните му убеждения.

" Самият президент съобщи доста ясно на страната, че почитаме свободата на мисълта, свободата на религията - освен за военачалник Санабрия, само че и за всички членове на институцията и всички колумбийци ", съобщи пред кореспонденти министърът на вътрешните работи Алфонсо Прада. Санабрия ще бъде сменен от пенсионирания военачалник Уилям Саламанка, който до момента беше на служба общоприет консул в Маями.

Отиващият си шеф съобщи пред списание " Семана " предишния месец, че екзорсизмът и други религиозни практики са помогнали на полицията през последните 50 години на въоръжен спор, в това число при полицейските интервенции, при които през 1993 година беше погубен известният наркобарон Пабло Ескобар.

Той съобщи, че при една от интервенциите полицейски чиновник е съумял да убие нарушител, като " се е молил, до момента в който е стрелял ", предават от Българска телеграфна агенция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР